Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"

Около 500 души са участвали в сблъсъци тази нощ в града
21 юни 2020 11:44, Анисия Иванова
122
Размирици, плячкосвания, ранени - Щутгарт е бил "извън контрол"
Снимка: Дойче Веле

"Ситуацията е извън контрол", обяви говорител на полицията в Щутгарт в ранните часове на 21 юни. Няколкостотин души, които се придвижвали пеша из града, разбивали витрините на магазини и разграбвали стоката.

Силите на реда са били замервани с бутилки и павета. Няколко полицаи са били ранени, пише "Дойче Веле".

В събота срещу неделя през нощта ситуацията в близост до Шлосплац се изострила. Около 500 души са участвали в сблъсъците. Към момента полицията не съобщава причините за тях.

Местната полиция е получила подкрепление от цялата провинция. Едва към 3 ч. положението отново било овладяно. В Туитър се разпространяват видеа, на които се вижда как млади мъже чупят витрини на магазини и автомобили или вадят павета от уличната настилка.

Говорителят на полицията в Щутгарт подчерта: "Безредиците бяха огромни".

Според полицията в неделя сутринта положението се успокоило. Силите на реда обаче ще останат във вътрешността на града. И предишните уикенди се е стигало до сблъсъци на млади мъже с полицията - но не и в тези размери, както в ранните часове на 21 юни.

Засега полицията не съобщава нищо за причините, породили сблъсъците, нито пък назовава имена на хора или групи, организирали размириците. И броят на арестуваните остава неясен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какви са тия "млади мъже" дето разбивали и разграбвали магазини, бе??? От "добрите комунисти" или от "лошите фашисти"? :):)
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Welcome refugees!
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 96Причината е простотия и некадърност. Това е туземна реакция на мигранти, които не са виждали цивилизация и кре-те-ни, които ги е мързяло да учат и са се надявали някой да ги храни.Как иначе нормален човек да излезе да краде. Това го правят единствено пропаднали типове и някои политици...
76
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глад след карантина е причинатаИ използват тук таме расистки уж протести да плячкосат нещичко.
75
2
 
20
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Тези наивници в Западна Европа ,да се запитат защо не се случват подобни неща в Чехия, Полша Унгария ,България, Румъния ,Литва ,Латвия .А все в Белгия Франция, Холандия ,Германия, Америка и тн.Отговора е много лесен.
74
2
 
3
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Анонимен 92 ///И аз Ви обичам скъпа
73
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSКаза човека, чието име води до асоциация с нацистите ...
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само законтрол мислите! За контрол и нищо друго!
71
3
 
17
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
До Ямболски ***///Предполагам,че е от коректност в съзвучие с неолибералните и демократични ценности.Вместо полицаите да ги посрещнат с гумени и не само гумени куршуми,палки,гранати със сълзотворен газ,те едва ли не с кафенца ги черпели.Дошли нав-еци в държавата,в която една тухла не са поставили на място,хранят ги,поят ги,а те искат още.Неолиберализмът в тази откровено перверзна форма се лекува само със системен,мотивиран бой
70
3
 
23
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 4 години
Защо тези,които са писали статията не са уточнили,че въпросните МЛАДИ МЪЖЕ,които са вилнели са *** и араби?!?! Алоооо, днес.бг,страх ви е да не ви обвинят в расизъм ли?!?!?
69
8
 
9
 
! Отговори
Бахур преди 4 години
Баба Ванга е казала,че Европа ще бъде управлявана от мюсулмани
68
2
 
29
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 4 години
Това докторите, инженерите, физиците, химиците на Баба Меркелица ли са? Поне има виталитет в тей, докато белият немец, арбайтен до пирпадък и след това се нашляка с бира и на другият ден, па арбайтен... Га има време той, да се занимава с вадене на павета от улиците?;))) После, кой ще ги реди?;))) Баба Меркел с нивелирът и чукчето?;)))
67
9
 
28
 
! Отговори
Сърп и чук преди 4 години
Това е загниващия капитализъм, другари! Поставяйте си минусите и аз ще си поставя първия минус, защото ме е яд, че нормалният свят се срива, но фактите са такива, както и реалността! Отивате към световен комунизъм, но не от сталински, а от джендарски тип! Европа имаше мъже до ВСВ! Представете си, вие да отидете в арапската даржава и да се държите непристойно....!
66
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В града има много бели от РФ . Искат нещо да работят , но не могат. И искат бързо да станат богаташи.
65
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези хора не стават за цивилизована Европа,да си ходят в Африка.там нито от полиция.нито от ред имат нужда.
64
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторите и инженерите са излезли да се позабавляват! Онтеграцията върви с пълна паря. Кукловодите на баба меркелица потриват доволно ръце. Женицата свърши това, за което я назначиха там.
63
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белите срещу останалия свят!Искат да живеят като нас без да се трудят?!
62
2
 
1
 
! Отговори
Няколко са преди 4 години
Виж го това на diyarroyal слушай внимателно и ще ги чуеш
61
2
 
43
 
! Отговори
Влади преди 4 години
Едни тъмнокожи хора, пък и с други религии, активно секат удобния клон, на който седят. Бе, имали малко права над бялото мнозинство, бе нямало шериат в Европа... Ами що чините тук, бре? Накрая на истинския бял човек ще му писне от свръхголеми права на тъмнокожи, мюсюлмани, *** и ще ги изрита или ще ги натика в лагери! Днес , в Англия, побеснял либиец клал наред. Ама не било тероризъм.Културни особености...
60
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скоро ще сме свидетели на нов световен ред, в който маймуните ще се качат доброволно на кораби за там откъдето са дошли. Ще има стена на ЕС, дрогата и проституцията ще спрат.